mimosa

Mimosa is een commercieel belangrijke plant omdat ze waardevolle bestanddelen bevat die gebruikt worden in geneesmiddelen, zoals smaakstof, kleurstof, looimiddel of insecticide. Maar vooral gebruikt men deze mimosa etherische olie in dure bloemengeuren, luxe producten en verzorgende lichaamsproducten.
De mimosa etherische olie (bij ons ook wel beter bekend als acaciabloesem olie) is een echte verwenolie met een overheerlijke geur. De mimosa etherische olie (eigenlijk is het een absolue) is van origine heel dik en stroperig en heeft een zeer sterke geur.
Je hebt er maar weinig van nodig om van deze heerlijke geur te genieten.

Gegevens:
Plant: Acacia Dealbata
Geur: krachtig, bloemig, honingachtig zoet
Kleur: geel-groen
Consistentie: stroperig
Extractiemethode: oplosextractie van verse bloemen en twijgen

Therapeutische eigenschappen: adstringerend, anti-depressivum, licht anti-septisch, deodorant, huidverzorgend, krampstillend, ontspannend, opmonterend, stressverlichtend, samentrekkend voor het huidweefsel

Werkingsgebied: acne, vette huid, depressie, frigiditeit, angst, verdriet, lusteloosheid, vermoeidheid, nerveuze spanningen, onrust, prikkelbaarheid,

Effect op lichaam:

  • tonicum dat bij elk type huid past
  • gebruikt voor de verzorging van een vette (over)gevoelige huid
  • verzacht acne en huiduitslag

Effect op psyche:

  • geeft verlichting bij overgevoeligheid, lusteloosheid, somberheid, depressies, angst, verdriet, vermoeidheid, stress, spanningen, frigiditeit, (geestelijke) uitputting
  • ontspannend: geliefde olie om te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven
  • de geur werkt omhullend en beschermend, ideaal in massageolie bij gevoelige en angstige mensen

Overige werking:

  • het is ook een heerlijke olie om te gebruiken in je badproducten en body lotions omdat het de huid verzorgt en heerlijk geurt

Enkele toepassingen

  • angst en verdriet; 3 druppels mimosa, 1 druppel geranium en 2 druppels mandarijn mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en gedurende 15 tot 20 minuten baden.
  • verdampen: 6-8 druppels mimosa in de aromalamp werkt ontspannend

Mengt goed met: geranium, iris, jasmijn, lavendel, limoen, neroli, roos, sandelhout, vanille, ylang ylang

Disclaimer
Bij het verstrekken van de informatie beroepen wij ons op het ons toekomende recht van vrijheid op meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De informatie over de werking van de etherische oliën is afkomstig uit de dikwijls duizend jaar oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
We doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. Alle informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De inhoud van deze website mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose, enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts. Het gebruikt van etherische oliën is op eigen risico.