zwarte musk

Deze geur, die vroeger gemaakt werd van een klier van het Muskus Hert, wordt nu van bloemen gemaakt en resulteert in musk zwart etherische olie.

Sommige planten zoals Angelica Archangelica of Abelmoschus Moschatus produceren muskusachtige geuren. Deze musk zwart etherische olie geuren worden veel gebruikt in de parfumindustrie als vervangers voor dierlijke muskus.

De plantaardige bronnen kunnen zijn: de muskus bloem (Mimulus Moschatus) van West Noord-Amerika, de Musk Daisy-Bush (Olearia Argophyllus) van Australië en de muskus zaden (Abelmoschus moschatus) uit India, deze zaden hebben een zoete bloemige sterke geur, vergelijkbaar met die van de dierlijke musk.

Gegevens:
Plant: Muskuszaad (Abelmoschus moschatus)
Geur: bloemige, zoete muskusgeur
Kleur: geelrode kleur
Consistentie: kleverig, taai, en viskeus
Extractiemethode: stoomdestillatie van de zaden

Therapeutische eigenschappen: deodorant

Werkingsgebied: parfum

Enkele toepassingen

  • meng enkele druppels met een basisolie en gebruik enkele druppels als parfum op armen en hals

Mengt goed met: basisolie

Disclaimer
Bij het verstrekken van de informatie beroepen wij ons op het ons toekomende recht van vrijheid op meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De informatie over de werking van de etherische oliën is afkomstig uit de dikwijls duizend jaar oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
We doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. Alle informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De inhoud van deze website mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose, enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts. Het gebruikt van etherische oliën is op eigen risico.