tijgerlelie

Er zijn verschillende soorten tijgerlelies, de meest gebruikte zijn het witgekleurde lilium lancifolium en het geel gekleurde lilium columbianum. De bloemblaadjes van de tijgerlelie hebben donkere vlekken die de naam ‘Tijgerlelie’ suggereren.
Tijgerlelie etherische olie heeft naast een heerlijke geur ook geneeskrachtige eigenschappen. In de oude oosterse traditionele geneeskunde wordt tijgerlelie etherische olie gebruikt voor veel voorkomende aandoeningen zoals hoest, keelpijn, huidaandoeningen zoals steenpuisten en andere kwalen.
De meeste lilium lancifolium-onderdelen worden gebruikt als culinaire ingrediënten – vooral in Aziatische menu’s – en kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt, vb. scheuten, wortels, knoppen worden gebruikt om warme en zure soepen te bereiden.

Gegevens:
Plant: Lilium Lancifolium
Geur: sterk, fris, krachtig, bloemig en vol met een basistoon van verse seringen en een vleugje vers groen
Kleur: licht
Consistentie: dun
Extractiemethode: oplosextractie van de verse bloemen

Therapeutische eigenschappen: ontstekingswerend, kalmerend, harttonisch, huidverzorgend

Werkingsgebied: menopauzeklachten, stress, depressie, hartkloppingen, onregelmatige hartslag, urinewegeninfectie, parfum, hoesten, keelpijn, zweren

Effect op lichaam:

  • verlicht onregelmatige hartslag en hartkloppingen
  • verlicht urinewegeninfecties

Effect op psyche:

  • onderdrukt agressieve neigingen of gedragingen bij mensen
  • verlicht stress en depressie

Enkele toepassingen:

  • verdun 2-3 druppels olie met een dragerolie en breng aan op de aangetaste plekken met een gaasje of wattenstaafje
  • oliebrander: doe een paar druppels olie in de uitsparing van een oliebrander en voeg water toe en plaats er een theelichtje onder

Opmerkingen:

  • tijgerlelie is zeer giftig voor katten

Mengt goed met: sandelhout

Disclaimer
Bij het verstrekken van de informatie beroepen wij ons op het ons toekomende recht van vrijheid op meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De informatie over de werking van de etherische oliën is afkomstig uit de dikwijls duizend jaar oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
We doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. Alle informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De inhoud van deze website mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose, enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts. Het gebruikt van etherische oliën is op eigen risico.