night queen

De bloem van deze “ochidee-cactus” noemt men “Prinses van de nacht”, maar is bekend onder vele namen, zoals “Koningin van de nacht”. Ze is de basis voor deze night queen etherische olie.
Deze bloem bloeit voluit en alleen de nachtelijke hemel ziet haar schoonheid want bij het aanbreken van de dag verwelkt ze zelfs voor zonsopgang, met alleen haar heerlijke geur als herinnering aan haar bestaan. Ze bloeit tussen de maanden juli en oktober.

In India wordt het Brahma Kamalam (ब्रम्ह कमल / ब्रम्हकमळ) genoemd, naar de hindoegod van de schepping, Heer Brahma. Men gelooft dat de wensen van mensen die tot God bidden terwijl de bloem bloeit, worden vervuld.
Night queen etherische olie verkrijgt men door stoomdestillatie van de bloemen.

Gegevens:
Plant: Epiphyllum oxypetalum
Geur: zoet, kruidig, fruitig, bloemig, exotisch
Kleur: lichtgeel tot geel
Consistentie: dun
Extractiemethode: stoomdestillatie van bloemen

Therapeutische eigenschappen: deodorant

Werkingsgebied: parfum

Enkele toepassingen

  • gemengd met een basisolie is dit een perfecte aftershave
  • meng enkele druppels met 50 ml basisolie en gebruik als parfum

Mengt goed met: ood, sandelhout, wierook

Disclaimer:
Bij het verstrekken van de informatie beroepen wij ons op het ons toekomende recht van vrijheid op meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De informatie over de werking van de etherische oliën is afkomstig uit de dikwijls duizend jaar oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
We doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. Alle informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De inhoud van deze website mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose, enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts. Het gebruikt van etherische oliën is op eigen risico.